FORSKNING OG TRÆNING i ANVENDT NEUROPSYKOLOGI

70276100

TRAUMETERAPI:  DERFOR GLEMMER VI BARNDOMMEN
Måske har du undret dig over, at det er begrænset, hvad du kan huske fra 0-6-års-alderen. Fænomenet hedder barne-amnesi.

Det ser ud til, at erindringerne fra de første år i 7-års-alderen flyttes ned i en del af hjernen, hvor vi ikke mere bevidst kan få fat i dem. Iflg. Rüdiger Pohl, Professor i udviklingspsykologi ved Universitetet i Mannheim, kan det skyldes, at vores hjerne i den alder begynder at gemme mere som sprog end tidligere, hvor vi mere gemte som billeder og fysiske fornemmelser.

 

ERINDRINGERNE ER DER STADIG – OGSÅ TRAUMERNE
Undersøgelser viser dog, at erindringerne stadig er der.  Og det er jo vigtigt, når vi i vores Neurocoaching-traumeterapi skal finde tilbage til traumerne og eliminere dem.

Her bruger vi en speciel traumeterapi, hvor vi hjælper dig med at gå ned ad den såkaldte tidslinie, der er hjernens 3-dimensionale organisering af tid. Her kan du  i terapien identificere traumer – selv fra før, du fik sprog. Og det er vigtigt, for traumer kan opstå allerede i graviditeten og give det, der i fagsproget hedder prænatal stress. Og den stress kan følge dig resten af livet, hvis du ikke får kvalificeret terapi. Det viser bl.a. studier af overlevende fra den såkaldte hollandske hungervinter 1944/45, som jeg vil komme nærmere ind på i et senere blogindlæg.

 

TRAUMETERAPI OG FALSKE ERINDRINGER
Tidslinieterapien er også god til at finde ud af, om der ligger falske erindringer. Vi har nogle gange oplevet, at knap så kompetente behandlere er kommet til at skabe falske erindringer hos deres klienter, f.eks. at de som børn skulle være blevet sexuelt misbrugt af et af deres nære familiemedlemmer. Og sådan en påstand kan naturligvis ødelægge en hel familie.

Så sådanne påstande tjekker vi på tidslinien i vores traumeterapi. En gang opdagede vi f.eks. at der slet ikke var tale om noget sexuelt misbrug, men “bare” et svigt, hvor forældrene havde ladet deres lille barn være alene hjemme, mens de gik i byen. 

Selv hvis du ikke har den fjerneste ide om, hvor en bestemt følelse kommer fra, kan vi med Neurocoachings traumeterapi finde ud af det alligevel. Der ligger nemlig i alle følelser en indbygget hukommelse, så du med noget guidning kan finde ud af på tidslinien, hvor du oplevede følelsen første gang. Og der kan du så overtrumfe den med et nyt og bedre mønster, så traumet mister sin magt over dig.

MENU